Tipo: Taronges

Inici / Taronges

Navelina

El fruit presenta melic al igual que la resta de varietats del grup Navel, tot i que és poc prominent. És gran i amb forma arrodonida o una mica ovalada. No presenta llavors i la seva polpa és molt sucosa, amb la pell de color taronja intens.

Mutació d’Early Navel amb origen a Califòrnia.

És la varietat de taronger més resistent a la calç i al fred i se sol desverditzar per a avançar la seva recol·lecció. Entra ràpidament en producció i ho fa abundantment, sent una de les varietats més conreades.

És de gran qualitat per al seu consum en fresc.

Navelate

El fruit presenta melic, tot i que és de menor grandària que en altres varietats del grup Navel i és poc visible a l’exterior.

La seva grandària és mitjana i presenta una forma allargada, de gran qualitat organolèptica. El color de la seva pell és de color taronja pàl·lid. No presenta llavors i la seva polpa és molt sucosa i d’extraordinària qualitat.

Mutació de Washington amb origen a Vinaròs (Castelló).

És un fruit que es destina sobretot als mercats més selectes i amb preus elevats. És una varietat preferiblement per a les zones que no tinguin riscos greus de gelades tardanes.

Lane Late

Fruit amb melic i de grandària similar a Newhall. Presenta un sabor dolç i agradable. Al final de la maduració no presenta sabor de “passada” com pot passar en altres varietats. Té un contingut baix en limonina.

Mutació de Washington amb origen a Austràlia.

La seva maduració és tardana i el fruit es conserva bé en l’arbre fins a final de juny. Té una productivitat bona i constant. Varietat interessant per a prolongar el període de recol·lecció de les taronges del grup Navel.

Powell

El fruit és de forma aplatada a ovoide, d’un color taronja, sense aurèola. Sempre presenta melic, no té llavor i és de gran qualitat.

Mutació espontània de Washington Navel descoberta a Austràlia l’any 1982.

El seu suc és baix en acidesa i amb elevat contingut amb sucres. La seva pell és fina, amb glàndules d’olis essencials visibles i amb una adherència a la polpa moderada.

Manté la seva elevada qualitat fins i tot després d’aconseguir la seva maduració, fet que permet la seva recol·lecció entre un i dos mesos més tard que la Lane Late, ja que manté molt ferma la seva textura.

Valencia Late

El fruit és de gran grandària amb forma arrodonida. Té molt poques llavors i el seu suc a més de ser abundant conté molt poca llimonina. És tan apte per al consum en fresc com per a la indústria.

Varietat amb possible origen a Portugal. Aquesta varietat es manté bé en l’arbre. Es conserva perfectament en cambres per al seu consum a l’estiu. S’adapta bé a totes les zones citrícoles, encara que està especialment indicada en aquelles en què els riscs de gelades tardanes no són molt elevats.