Tipo: Navel

Inici / Taronges / Navel

Navelina

El fruit presenta melic al igual que la resta de varietats del grup Navel, tot i que és poc prominent. És gran i amb forma arrodonida o una mica ovalada. No presenta llavors i la seva polpa és molt sucosa, amb la pell de color taronja intens.

Mutació d’Early Navel amb origen a Califòrnia.

És la varietat de taronger més resistent a la calç i al fred i se sol desverditzar per a avançar la seva recol·lecció. Entra ràpidament en producció i ho fa abundantment, sent una de les varietats més conreades.

És de gran qualitat per al seu consum en fresc.

Navelate

El fruit presenta melic, tot i que és de menor grandària que en altres varietats del grup Navel i és poc visible a l’exterior.

La seva grandària és mitjana i presenta una forma allargada, de gran qualitat organolèptica. El color de la seva pell és de color taronja pàl·lid. No presenta llavors i la seva polpa és molt sucosa i d’extraordinària qualitat.

Mutació de Washington amb origen a Vinaròs (Castelló).

És un fruit que es destina sobretot als mercats més selectes i amb preus elevats. És una varietat preferiblement per a les zones que no tinguin riscos greus de gelades tardanes.

Lane Late

Fruit amb melic i de grandària similar a Newhall. Presenta un sabor dolç i agradable. Al final de la maduració no presenta sabor de “passada” com pot passar en altres varietats. Té un contingut baix en limonina.

Mutació de Washington amb origen a Austràlia.

La seva maduració és tardana i el fruit es conserva bé en l’arbre fins a final de juny. Té una productivitat bona i constant. Varietat interessant per a prolongar el període de recol·lecció de les taronges del grup Navel.

Powell

El fruit és de forma aplatada a ovoide, d’un color taronja, sense aurèola. Sempre presenta melic, no té llavor i és de gran qualitat.

Mutació espontània de Washington Navel descoberta a Austràlia l’any 1982.

El seu suc és baix en acidesa i amb elevat contingut amb sucres. La seva pell és fina, amb glàndules d’olis essencials visibles i amb una adherència a la polpa moderada.

Manté la seva elevada qualitat fins i tot després d’aconseguir la seva maduració, fet que permet la seva recol·lecció entre un i dos mesos més tard que la Lane Late, ja que manté molt ferma la seva textura.