Tipo: Clementina

Inici / Mandarines / Clementina

Hernandina

El fruit té una forma una mica aplatada i és de grandària mitjana. La seva escorça és de color taronja intens, fina i fàcil de pelar. La polpa és sucosa i de gran qualitat. Aquest fruit pràcticament no presenta llavors quan no hi ha pol·linització.

El seu origen prové de mutació de Clementina amb origen a Picassent (València).

Igual que la clementina Fina, la seva maduresa interna ocorre gairebé a la vegada, però la seva coloració es produeix uns dos mesos més tard. Això fa que varietat aguanti bé les pluges i és interessant en zones que no siguin precoces i amb pocs riscos de gelades fortes.

Clemenules

El fruit és de grandària gran amb forma una mica aplatada. Té la pell d’un color taronja intens. La seva polpa és sucosa de molt bona qualitat i molt fàcil de pelar. No presenta llavors.

El seu origen prové d’una mutació de Clementina Fina amb origen a Nules (Castelló).

La seva recol·lecció és en primera campanya, entre novembre i gener aproximadament. És una varietat molt productiva i amb una ràpida entrada en producció. Els fruits es mantenen relativament bé en l’arbre.

Arrufatina

És una varietat molt productiva amb fruit de bona grandària i una entrada ràpida en producció.

La seva recol·lecció és precoç, entre octubre i novembre aproximadament. Tot i que la seva maduració interna s’aconsegueix molt prompte, la coloració externa tarda més, per aquest motiu, per a ser recol·lectada precoçment, cal desverditzar en la majoria dels casos. És una varietat molt interessant en zones precoces.

El seu origen prové d’una mutació de Clemenules amb origen a Vila-real (Castelló).

Marisol

Es caracteritza per ser una varietat molt productiva i que els seus nivells de sucre solen ser una mica baixos.

El seu origen prové d’una mutació d’Oroval amb origen a Betxí (Castelló), el fruit és molt similar a la varietat d’on prové. La seva recol·lecció és molt precoç.

Oronules

El fruit és de grandària mitjana i la seva pell és fina. Té una forma una mica plana i la qualitat de la seva polpa és molt bona. Color intern taronja intens i el seu suc és dolç. Sense llavors.

El seu origen és a causa d’una mutació de Clementina Fina amb origen a Nules (Castelló). Aquesta varietat és molt precoç. La seva producció tendeix a ser alternant. El fruit és sensible al cop de sol i al bufat.

Clemenrubí

El calibre del fruit és una mica superior i més uniforme que el de l’Oronules, d’un color taronja vermellós  intens i atractiu. Té molt bon contingut en suc de molt bon sabor i la seva polpa és tendra. Sensible al cop de sol i al bufat quan està sobre madur.

Té una ràpida entrada en producció i és més productiva que l’Oronules, destacant per la seva alta densitat (kg/m3 de copa) i per consegüent, amb marcs de plantació adequats, productivitat per Ha. molt alta.

El seu origen es degut a una mutació d’Oronules amb origen a Loriguilla (Valencia).

Orogrós

La seva forma és arrodonida, una mica xata i té la pell d’un color taronja-roig molt atractiu, es pela amb facilitat i la seva consistència és un poc tova. El seu sabor és molt agradable a causa de l’equilibri dels sucres i àcids que conté, amb un gust molt similar al de la varietat Oronules.

El fruit respon molt bé al tractament de desverdiment i el bufat de la fruita no suposa cap problema si no es demora en excés la seva recol·lecció. El fruit és sensible en camp al cop de sol, encara que menys que altres mutacions similars. El seu origen prové d’una mutació d’Oronules amb origen a La Vall d’Uixó (Espanya). Aquesta fruita té un aspecte i qualitat similar a la varietat original. Es tracta d’una varietat de clementina molt interessant sobretot per a zones precoces.